Kuřecí prsíčka s mrkví a křepelčím vajíčkem

Autor článku a fotografií: Alla Zacharová, CHS ONEIRI CZ

Jak připravit pro vaši kočku základní masovou směs již víte.

Zde najdete další recept, kde místo kuřecích krků používám kuřecí křídla.

obr. 1 – příprava

Co budete potřebovat:

  • 300 g kuřecích prsou bez kostí
  • 40 g kuřecích křídel – pouze první dva články, víz obrázek
  • 100 g kachních nebo krůtích srdíček
  • kus kuřecí kůže a biskup
  • 20-30 g mrkve
  • pár křepelčích vajíček (žloutky)

Kuřecí prsa a kachní srdíčka nakrájíme na kousky (víz obr. 2):

obr. 2

I v tomto receptu je možné namlít svalovinu – záleží na vás a na preferencích vaší kočky.

Dalším krokem je namlít křídla, kuřecí kůží, biskupa a mrkev (ta v tomto receptu hraje roli vlákniny a je jí jen minimální množství). Víz obr. 3.

obr. 3

Pak už jen vše zamícháme a naporcujeme (víz obr. 4):

obr.4

Denní až dvoudenní dávku je možné skladovat v lednici, ostatní naporcované maso je dobré uskladnit v mrazáku.

Maso, které kočkám naservírujeme na jejích mističku musí mít pokojovou teplotu. Až vyndáme maso z lednice, je možné ho ohřát ve vodní lázni.

Na kočičí misku naservírujeme maso a přidáme k tomu křepelčí vajíčko – žloutek (víz obr. 5). Žloutek s masem zamícháme. Křepelčí vajíčka (která mají mít také pokojovou teplotu) přidáváme těsně před servírováním, nezmrazujeme to se směsí, abychom nezničili jejich nutriční hodnotu 😊

obr. 5

Důležité:

  • Maso musí mít pokojovou teplotu (nesmí být zmražené ani studené).
  • Maso se nesmí ohřívat v mikrovlnce.
  • Maso by se nemělo skladovat v mrazáku déle než týden; čím déle je maso skladováno, tím méně je v něm vitaminů a živin. Po týdnu skladovaní např. hodnota taurinu klesne na minimum.
  • Je nutné dodržovat základní hygienická pravidla a po manipulaci s masem si umýt ruce.